Vormgever


Als architect, ontwerper en bouwer geef ik vorm aan—informeer ik, letterlijk—samenleving, organisatie, systemen en software. Liefst zo elegant mogelijk.

Het valt me op dat je vormgevingstalent hebt. Je spullen zien er altijd ‘vanzelf’ goed uit.

Harry van der Velde

Ik blink uit in fantasie en voorstellingsvermogen, soms een beetje teveel van het goede voor het huidige moment. Op de lange termijn klopt het meestal en manifesteert zich hetgeen zich jaren eerder aan mijn verbeelding ontsproot. Zo had ik ergens rond mijn tiende levensjaar—1968—tijdens de kerkdienst een beeld van wat we nu kennen als e-book reader zoals de iPad en Kindle. Echt waar! Dat is geen sprookje of fantasie.

Daar heb je ook meteen mijn euvel te pakken. Mijn vooruitblik is vaak van zo’n lange termijn dat het niet past bij de huidige korte termijn gedreven houding. Tegelijkertijd levert dat ook een enorme kans voor diegenen die nou wel eens echt het verschil willen maken. Daar moet je natuurlijk wel lef en middelen en uithoudingsvermogen voor hebben. De lef en het uithoudingsvermogen heb ik wel, de middelen meestal een ander. Breng ze samen en tel uit je winst.

pets

Je komt het best tot je recht door jouw talent te verbinden met mensen die er een concrete vorm aan geven, het tastbaar maken, het ‘hoe’ uitwerken.

Martine Waakhuijsen